Toegangscontrole


Steeds vaker kiezen bedrijven en particulieren voor toegangscontrole. Het is veelal niet wenselijk om iedere bezoeker toegang tot een kantoor- of bedrijfspand te geven. Een toegangscontrolesysteem is daarom perfect om dit op te lossen. Met een slim gekozen toegangscontrole systeem kunt u eenvoudig regelen wanneer welke persoon toegang heeft tot een bepaald pand of ruimte. Particuliere gebruikers van toegangscontrole hebben natuurlijk hele andere wensen dan zakelijke gebruikers, maar er zijn zeker ook raakvlakken die voor zowel een zakelijke als particuliere omgeving van toepassing zijn. 


Laat je goed informeren


Je wilt natuurlijk dat klanten en bezoekers zich welkom voelen, maar je wilt voorkomen dat je onbevoegden of potentiële probleemveroorzakers binnenlaat. Overheidsinstellingen maken in vrijwel alle gevallen al gebruik van toegangscontrole. Maar we zien ook steeds vaker dat kleinere instellingen en het midden- en klein bedrijf gebruik gaan maken van toegangscontrole systemen. Door de opkomst van de smartphone zijn er nu uitgebreide beheer mogelijkheden en is het zelfs mogelijk om op afstand een deur te openen via uw mobiele telefoon. Niet iedereen hoeft op afstand deuren te kunnen openen dus een gewone smartphone gebruiker kan het slot alleen open maken als hij in de buurt van de deur is. De trend van dit moment is dat de smartphone populairder is dan biometrische systemen met vingerscan of gezichtsherkenning. Nog steeds zijn bedrijven en gebruikers huiverig om biometrische gegevens af te staan voor toegangsverlening.


De voordelen van toegangscontrole


Dit zijn de belangrijkste voordelen van een goed toegangscontrolesysteem:

  1. Toegangsbeheer: U kunt precies bepalen wie wanneer naar binnen mag
  2. Geen kosten bij verlies van sleutels: Verlies van sleutels betekend niet meer dat u alle sloten moet vervangen, u verwijderd de toegangscontrole pasjes en tags eenvoudig in de toegangscontrole software
  3. Gebruiksgemak voor uzelf, uw klanten en uw medewerkers
  4. Minder kans op interne fraude door personeel en bezoekersWat is de prijs van een toegangscontrolesysteem


Een toegangscontrolesysteem wordt opgebouwd uit verschillende toegangspunten. Een toegangspunt kunt u zien als een elektronisch deurbeslag, een elektronische cilinder of een wandlezer. Veelal zijn toegangspunten voor buitendeuren duurder dan een oplossing voor een binnen deur. Dit heeft onder andere te maken met de inbraakwerendheidseisen die worden gesteld aan de vergrendeling. En of de deur onderdeel uitmaakt van een vluchtweg. Meer informatie over de prijzen neem gerust contact met ons op.